Inschrijvingen

Inschrijving en toelating op onze school

Binnen ons openbaar Scholennetwerk De Basis is gezamenlijk een procedure afgesproken rond de aanmelding, inschrijving en toelating van de leerlingen. Zodra een kind 3½ jaar is kan hij/zij worden ingeschreven op onze school. U ontvangt dan van ons een inschrijfformulier, een intakeformulier en een samenvatting van de toelatingsprocedure.

Na inlevering van het inschrijfformulier en intakeformulier ontvangt u in beginsel binnen 8 weken een schriftelijk “besluit tot toelating”.

Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen vanaf de eerste schooldag een goede start kunnen maken. Daarom hechten wij eraan dat we zowel van de ouders – via het intakeformulier - maar ook van andere instellingen, zoals de peuterspeelzaal, het consultatiebureau, kinderopvang of een eerder bezochte school informatie ontvangen over uw kind. Alleen zo zijn wij in staat om goed aan te sluiten bij dat wat uw kind nodig heeft. Bij inschrijving geeft u toestemming voor het opvragen van deze informatie.

We gaan er vanuit dat in beginsel alle kinderen bij ons op school kunnen worden toegelaten. Toch kan het voor komen dat, op basis van de verkregen informatie over de specifieke onderwijsbehoeften van de leerling in relatie tot onze eigen schoolse mogelijkheden, er twijfels rijzen of wij wel op een voldoende verantwoorde wijze goed onderwijs kunnen bieden. In zo’n geval treden wij in overleg met u. Samen zullen we vervolgens zoeken naar oplossingen eventueel met externe ondersteuning en hulp.